Kanamunakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, normaalisuolainen (Valio)45 g    324 kcal0,4 g0,4 g36 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Kanamuna kuoreton, annos 100g300 g    426 kcal38 g0,9 g31 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
375 g    853 kcal41 g22 g67 g1,1 g
Ravintosisältö / annos94 g    214 kcal10 g5,6 g17 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    227 kcal11 g5,9 g18 g0,3 g
(kopioitu kokikotista)

Keitä kanamunat koviksi.

Jäähdytä, kuori ja pilko.

(pilkkominen käy kätevästi munaleikkurilla - ristiin pilkkoen, ensin siivuiksi ja sitten vielä poikittain)

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin.

(älä polta kattilan pohjaan)

Sitten pikku hiljaa lisää maitojuomaa / maitoa sekaan kokoajan hyvin sekoittaen.

Nestettä maun mukaan, toiset tykkää paksummasta ja toiset hieman ohuemmasta.

Itse laitoin noin 0,5 litraa ja oli aika tanakkaa.

Mausta.

Lisää pilkottut kanamunat.

Anna kastikkeen hiljalleen pulputa noin 5 min.

Tarjoa esim.

keitetyn perunan ja raikkaan salaatin kera.