Kanamunakastike
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Voi, normaalisuolainen (Valio) | 45 g | | | | | 324 kcal | 0,4 g | 0,4 g | 36 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 30 g | | | 3 rl | 0,5 dl | 103 kcal | 3,1 g | 21 g | 0,4 g | 1,1 g |
Kanamuna kuoreton, annos 100g | 300 g | | | | | 426 kcal | 38 g | 0,9 g | 31 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 375 g | | | | | 853 kcal | 41 g | 22 g | 67 g | 1,1 g |
Ravintosisältö / annos | 94 g | | | | | 214 kcal | 10 g | 5,6 g | 17 g | 0,3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 227 kcal | 11 g | 5,9 g | 18 g | 0,3 g |
(kopioitu kokikotista)
Keitä kanamunat koviksi.
Jäähdytä, kuori ja pilko.
(pilkkominen käy kätevästi munaleikkurilla - ristiin pilkkoen, ensin siivuiksi ja sitten vielä poikittain)
Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
(älä polta kattilan pohjaan)
Sitten pikku hiljaa lisää maitojuomaa / maitoa sekaan kokoajan hyvin sekoittaen.
Nestettä maun mukaan, toiset tykkää paksummasta ja toiset hieman ohuemmasta.
Itse laitoin noin 0,5 litraa ja oli aika tanakkaa.
Mausta.
Lisää pilkottut kanamunat.
Anna kastikkeen hiljalleen pulputa noin 5 min.
Tarjoa esim.
keitetyn perunan ja raikkaan salaatin kera.