Pähkinä-aprikoosi saaristolaislimppu, Maidoton, Laktoositon

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Omenamehu, täysmehu (Rainbow), annos 200g500 g    113 kcal1,5 g28 g1,5 g0 g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g22 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 210 g 30 tl11 rl1,5 dl633 kcal0,2 g156 g0 g0 g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g150 g    459 kcal18 g91 g2,4 g25 g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g100 g    330 kcal11 g66 g2,4 g12 g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g150 g    383 kcal27 g70 g12 g24 g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g150 g    435 kcal15 g86 g3,5 g30 g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g300 g    1080 kcal39 g207 g9 g30 g
Aprikoosi, keskiarvo, kivetön 100 g2,9 kpl   53 kcal1,1 g11 g0,1 g1,9 g
Cashewpähkinä 125 g 42 tl14 rl2,1 dl718 kcal25 g24 g58 g4,4 g
Flora culinesse laktoositon (Unilever), annos 10g20 g    13 kcal0 g0 g1,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
1827 g    4216 kcal138 g737 g90 g128 g
Ravintosisältö / annos914 g    2109 kcal69 g369 g45 g64 g
Ravintosisältö / 100g100 g    231 kcal7,5 g40 g4,9 g7 g
Reseptistä tulee 2 pitkää limppua

5 dl omenamehua
2 pss kuivahiivaa
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1½ dl kaljamaltaita
1 dl mämmi-/leipämaltaita
1½ dl kauraleseitä
1½ dl karkeita ruisjauhoja
4-5 dl Luomu täysjyvävehnäjauhoja
100 g pehmeitä aprikooseja
125 g cashewpähkinöitä

VUOKIEN VOITELUUN
Flora Culinesse Laktoositon kasviöljyvalmiste

LEIPIEN VOITELUUN
1 rkl siirappia
1 rkl vettä

1. Kuumenna neste n. 42 asteiseksi.

Lisää siirappi, suola, maltaat ja kautaleseet, sekä ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva.

Sekoita edellisten joukkoon vähitellen vehnäjauhot ja lopuksi paloitellut aprikoosit ja pähkinät.

Taikina saa olla löysää.

2. Voitele vuoat Culinessella.

Jaa taikina kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Peitä vuoat leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa ainakin tunnin ajan.

3. Paista leivät 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

Voitele leivät nyt ensimmäisen kerran siirappivedellä.

Jatka paistamista 150 asteessa n puoli tuntia.

Mikäli leivät näyttävät tummuvan liikaa, peitä vuoat leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.

4. Voitele leivät uudestaan siirappivedellä, kun otat ne pois uunista.

Kypsät leivät kumisevat koputettaessa niitä.

Kumoa leivät hiukan jäähtyneinä vuoista.

Anna jäähtyä hyvin, ennen kuin siirrät ne kylmään.

Leivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä.

Todella vaivattomia valmistaa ja erityisen herkullisia syödä.