Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g700 g10 kpl   420 kcal11 g91 g0,7 g6,3 g
Valkosipuli 55 g14 kpl   60 kcal4,3 g9 g0,3 g1,2 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Porkkana, keskikokoinen 65g170 g2,6 kpl   48 kcal1 g10 g0,3 g4,3 g
Culinesse (Flora), annos 10g45 g    207 kcal0,2 g0,2 g23 g0 g
Suola, annos 3g9 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,4 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0,8 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1130 g    1023 kcal18 g117 g53 g15 g
Ravintosisältö / annos188 g    170 kcal3 g19 g8,8 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    90 kcal1,6 g10 g4,7 g1,3 g
8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera