Monnen kaalipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2000 g    422 kcal24 g68 g4 g42 g
Porkkana, keskikokoinen 65g150 g2,3 kpl   42 kcal0,9 g8,9 g0,3 g3,8 g
Puuroriisi96 g    336 kcal5,8 g73 g1,6 g2,2 g
Sipuli (kuorittu)350 g6,4 kpl  3,9 dl95 kcal4,6 g17 g0,7 g6 g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 800 g    1820 kcal152 g0 g136 g0 g
Siirappi 80 g 11 tl4 rl0,6 dl241 kcal0,1 g59 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
3476 g    2956 kcal187 g226 g143 g54 g
Ravintosisältö / annos290 g    247 kcal16 g19 g12 g4,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    85 kcal5,4 g6,5 g4,1 g1,6 g
Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.