Kevyet suklaamuffinssit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 228 g  23 rl3,5 dl781 kcal23 g159 g2,7 g8 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 20 g 6,7 tl3,3 rl1/2 dl74 kcal3,7 g2,2 g4,3 g6,1 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Jogurtti, maustamaton, rasvaa 2,5 %, vähälaktoosinen, ei lisätty d-vitamiinia 200 g 40 tl13 rl2 dl121 kcal6,4 g10 g5 g0 g
Kanamuna (Finfood), annos 55g110 g    157 kcal7,6 g0,2 g6,3 g0 g
Rypsiöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g50 g0,3 kpl   256 kcal4,5 g15 g20 g3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
833 g    2494 kcal46 g360 g83 g17 g
Ravintosisältö / annos69 g    207 kcal3,8 g30 g6,9 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    300 kcal5,5 g43 g10 g2,1 g
Mittaa kuivat aineet sokeri mukaan lukien kulhoon ja sekoita keskenään.

Lisää joukkoon jugurtti, munat ja rypsiöljy.

Sekoita huolellisesti (halutessasi voit käyttää apuna vatkainta, mutta se ei ole välttämätöntä).

Kääntele taikinaan lopuksi suklaarouhe/napit.

(käytä mahdollisimman tummaa suklaata).

Lusikoi muffinnivuokiin.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.