Gluteeniton siemenleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Auringonkukansiemen 500 g  33 rl5 dl2969 kcal115 g63 g248 g30 g
Pellavansiemenrouhe (Elixi oil oy), annos 10g200 g    570 kcal60 g4 g34 g74 g
Tattarihiutale, luomu, Pirkka700 g    2464 kcal84 g504 g12 g0 g
chia siemenet (Cocovi), annos 5g60 g    314 kcal13 g23 g19 g20 g
Saksanpähkinä 120 g   2 dl816 kcal18 g4 g78 g19 g
Psylliumjauhe 85% kuitua (Finax), annos 11.1g90 g    9 kcal1,3 g0 g0,5 g77 g
Luomu hunaja (Voi hyvin), annos 15g30 g    99 kcal0,3 g24 g0 g0 g
Kylmäpuristettu luomu kookosöljy (Cocovi), annos 5g90 g    810 kcal0 g0 g90 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
2600 g    8052 kcal291 g622 g481 g220 g
Ravintosisältö / annos130 g    403 kcal15 g31 g24 g11 g
Ravintosisältö / 100g100 g    310 kcal11 g24 g19 g8,5 g
26 x 10 cm leipävuoallinen

- Sekoita kuivat aineet keskenään.

(pähkinät voi rouhia esim sauvasekoittimella)
- Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.

- Sekoita öljy-hunajaseos veden kanssa ja lisää kuivien aineiden joukkoon.

Sekoittele, kunnes taikina on jähmeää.

Mikäli vaikuttaa liian kuivalta, lisää vettä hiljalleen.

- Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-12 h.
- Lämmitä uuni 175 C ja paista keskiosassa n. 30 min. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä n. 45 min.
- Leipä on kypsä, kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.

- Anna jäähtyä ja nauti!

Huomioita:
- Tämä ohje on muokattu Kiitos Hyvää -blogista (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-h
yvaa/viikonloppuleipa?page=1#commen
ts)
- Tattarin voi korvata kauralla
- Pellavansiemenrouhe imee paljon enemmän nestettä kuin kokonaiset pellavansiemenet, huomio tämä siis veden määrässä.

Taikina saa kuitenkin olla aika jähmeää.