Suklaajäätelö, itsetehty

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl44 g    149 kcal0,9 g1,3 g15 g0 g
Kananmuna, omega, 1 kpl6.9 g    9 kcal0,9 g0 g0,6 g0 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2.8 g  0,3 rl 10 kcal0,4 g2 g0,1 g0,1 g
Sokeri6.9 g2,3 kpl1,7 tl0,6 rl0,1 dl28 kcal0 g6,9 g0 g0 g
Maito, Kevyt31 g 6,3 tl2,1 rl0,3 dl14 kcal1 g1,5 g0,5 g0 g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g17 g0,1 kpl   89 kcal1,5 g5,1 g6,9 g1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
109 g    299 kcal4,7 g17 g23 g1,1 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    274 kcal4,3 g15 g21 g1 g
Sulata suklaa maitoon.

Sekoita sokeri, jauhoja ja suola sekä lisää hitaasti suklaamaitoon, kunnes sakenee n. 5 min. Vatkaa muna rikki kipossa ja lisää hitaasti siihen puolet sakeasta suklaamassasta.

Yhdistä loppuun massaan.

Sekoita hyvin.

Jäähdytä.

Lisää kerma hyvin sekoittaen.

Kaada massa jäädytettyyn jäätelökoneeseen ja anna koneen tehdän käätelö loppuun n. 20 min.