Pitaleivät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta299 g  30 rl4,6 dl1076 kcal39 g209 g6,3 g11 g
Kuivahiiva, annos 11g11 g    40 kcal5 g4,4 g0,7 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 232 g 46 tl15 rl2,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy rainbow23 g    207 kcal0 g0 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
570 g    1323 kcal44 g214 g30 g11 g
Ravintosisältö / annos71 g    165 kcal5,5 g27 g3,7 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    232 kcal7,7 g37 g5,3 g1,8 g
Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".