Katkarapurisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)50 g    175 kcal3,5 g37 g1,5 g2 g
Katkarapu 125 g63 kpl  2,5 dl86 kcal18 g0 g1,4 g0 g
Paprika keltainen 40 g0,2 kpl   12 kcal0,4 g2 g0,1 g0,8 g
Paprika punainen, annos 40g40 g    10 kcal0,4 g1,8 g0,2 g0,8 g
Keräkaali, 100g50 g    12 kcal0,6 g1,7 g0,1 g1,1 g
Lime, kuorittu, annos 50g50 g    18 kcal0,3 g1,1 g0,6 g1,4 g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g5 g    5,6 kcal0 g0,5 g0,4 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
360 g    319 kcal23 g44 g4,3 g6,2 g
Ravintosisältö / annos360 g    319 kcal23 g44 g4,3 g6,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal6,5 g12 g1,2 g1,7 g
Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.