Uunimakkara hapankaalipedillä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hapankaali 400 g  33 rl6,7 dl113 kcal4,3 g17 g0,8 g8,2 g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g200 g    106 kcal11 g11 g2 g0 g
Pekoni, paistettu 75 g4,4 kpl   386 kcal12 g0 g38 g0 g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lenkki, kevyt sininen HK400 g    680 kcal40 g40 g40 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1075 g    1285 kcal68 g68 g81 g8,6 g
Ravintosisältö / annos269 g    321 kcal17 g17 g20 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    120 kcal6,3 g6,3 g7,5 g0,8 g
Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.