Lohihärnäys

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 700 g12 kpl   533 kcal13 g109 g1,4 g7 g
Kirjolohisuikale sis.suolaa (Apetit), annos 300g300 g    435 kcal45 g0 g29 g0 g
Sipuli (kuorittu)110 g2 kpl  1,2 dl30 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu180 g3 kpl   227 kcal20 g0,5 g16 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1800 g    1478 kcal96 g139 g57 g8,9 g
Ravintosisältö / annos450 g    369 kcal24 g35 g14 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    82 kcal5,3 g7,7 g3,2 g0,5 g
Kuori ja silppua perunat ja sipuli.

Voitele vuoka ja lado perunat, sipulit ja lohet.

Heittele suolaa väliin fiiliksen mukaan.

Sekota munat ja maito ja 1 tl suolaa keskenään ja kaada lopuksi vuokaan.

Päälle voit heittää vielä vaikka sitruunapippuria.

Paista parissa sadassa asteessa niin kauan että munamaito on kokonaan jähmettyny ja perunasilput on kypsiä.