Kallion hiilarikana

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paprika, punainen200 g    51 kcal1,8 g9 g0,8 g4 g
Munakoiso 170 g0,4 kpl  5,7 dl38 kcal0,9 g5,3 g0,3 g4,3 g
Parsakaali brokkoli 150 g0,4 kpl   53 kcal6,9 g2,9 g0,5 g3,8 g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g200 g    340 kcal3,2 g4,2 g34 g0 g
Linssi, vihreä, go green570 g    1927 kcal165 g325 g5,7 g174 g
Punasipuli, kuorittu, 100g50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Broilerin fileesuikale, maustamaton (Rainbow), annos 300g300 g    285 kcal60 g0 g2,1 g0 g
Tomaattimurska 280 g  19 rl2,8 dl82 kcal1,6 g15 g0,6 g5,3 g
Kalakastike 1 rkl, annos 16g32 g    12 kcal1,8 g1,4 g0 g0 g
Maapähkinäöljy (luomu) (Ekolo), annos 100g30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Valkosipuli 15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1997 g    3088 kcal243 g368 g74 g193 g
Ravintosisältö / annos666 g    1030 kcal81 g123 g25 g64 g
Ravintosisältö / 100g100 g    155 kcal12 g18 g3,7 g10 g
Itketä munakoisot, eli siivuta munakoiso muutamaan siivuun, ripottele suolaa tasaisesti, et tarvitse paljoa, odota muutama minuutti, ja pyyhi munakoison pinnalle ilmestyneet pisarat, toista siivujen toiselle puolelle.

Pannu kuumenemaan, pilko kaikki kasvikset.

Kun pannu on valmis, lisää maapähkinäöljy (maultaan paras aasialaistyyppisiin ruokiin), ja ensimmäisenä tirisemään kanat, paprikat ja sipulit, kun kana on suunnilleen puoliksi kypsynyt, voit lisätä muut kasvikset, EI LINSSEJÄ.

Kun kanat ovat kypsiä, voit lisätä kookosmaidon ja kalakastikkeen.

VINKKI: lisää sekaan pari limen lehteä, toimivat kuin laakeri, antavat makua, mutta niitä ei syödä! Löytyy halvalla aasialaisista ruokakaupoista, tekee ison muutoksen aasiasafkoihisi.

Jos aiot lisätä currya, tee se myös nyt.
Kun tuoksu alkaa olemaan kohdillaan, tarkasta maku.

Jos kaipaat lisää suolaisuutta, lisää varovasti soijaa ja/tai kalakastiketta.

Sitten losauta tomaattimurska mukaan, ja anna porista vielä hetken aikaa kannen alla.

En mainitse aikoja ja lämpötiloja, koska en seuraa niitä.

Pannu on alkuvaiheesa minulla täysillä, loppuvaiheessa noin puoliteholla.

Hellat kun ovat joskus aika erilaisia, etköhän nää itse milloin mikäkin on kypsää :-)
Kun olet tyytyväinen tuotokseesi, lisää vielä valmiiksi kypsennetyt linssit.

Voit myös käyttää kuivalinssejä ja kypsentää ne itse, mutta valmiiksi kypsennetyt ovat helppoja, löytyvät purkkiosastoilta pahvipakkauksissa.

Jos haluat vähentää hiilareita, mutta säilyttää maun, suosittelen jättämään munakoison pois, sen maku ei ole niin suuressa roolissa.

Linssejä on tässä myös kaksi 285g pakettia, niistä toisen voi jättää veks.

SYÖ.