Mustikka/omenapiirakka (Muokattu Pilkettä-Blogista)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g125 g    913 kcal1,3 g1,3 g100 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g100 g    581 kcal22 g10 g51 g10 g
Kookosjauho, 800 g (Mauste-sallinen), annos 10g50 g    168 kcal10 g8,9 g6,3 g20 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g7 g    28 kcal0,1 g6,8 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g14 g    55 kcal0,3 g14 g0 g0 g
Kermaviili, kevyt, vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g200 g    170 kcal6,2 g9 g12 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 250 g1,3 kpl   96 kcal0,4 g20 g0,2 g3,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
924 g    2287 kcal61 g80 g186 g34 g
Ravintosisältö / annos116 g    287 kcal7,7 g10 g23 g4,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    247 kcal6,6 g8,7 g20 g3,7 g
Alunperin tämä oli raparperipiirakan ohje.

Vaahdota pehmeä voi ja makeutusjauhe.

Lisää muna.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Taputtele taikina voideltuun piirakka/irtopohjavuokaan (halk. 24cm).

Ripottele mustikat/omenasuikaleet pohjan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet ja kaada päällimmäiseksi.

Paista 175* n. 40min.