Lohikiusaus

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kirjolohifile80 g    133 kcal13 g0 g8,8 g0 g
Perunasipulisekoitus 500g150 g    102 kcal2,4 g22 g0,2 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl15 g    51 kcal0,3 g0,5 g5,3 g0 g
Flora,ruoka,4%,10020 g    12 kcal0,2 g0,9 g0,8 g0,1 g
Tilli tuore1 g    0,3 kcal0 g0 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton5 g    1,1 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g1 g    2,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
272 g    302 kcal16 g24 g15 g0,1 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    111 kcal6 g8,9 g5,6 g0 g
Ohje 10 hengelle: Paloittele 800 g fileoitua lohta.

Ripottele palasten päälle 1 tl suolaa, 0,5 dl sitruunan mehua ja 10 g tillisilppua.

Kääntele palasia ja anna maustua muutama minuutti.

Voitele uunivuoka öljyllä.

Lado vuokaan kerroksittain peruna-sipulisuikaleita (1,5 kg, pakaste) ja lohipalasia.

Päällimmäiseksi peruna-sipulisuikaleet.

Ripottele joka väliin perunasuikaleiden päälle hieman suolaa (yhteensä n. 1 tl) ja mustapippurirouhetta (yhteensä n. 1 tl). Lisää lopuksi 2 dl kermaa ja 2 dl ruokakermaa.

Paista uunissa 175 asteessa n. 50 minuuttia.