Ruislimppu (oikeat makrot 1,6 x siivu)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruisjauho rainbow (Rainbow), annos 100g2000 g    7000 kcal200 g1240 g40 g400 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
3002 g    7000 kcal200 g1240 g40 g400 g
Ravintosisältö / annos751 g    1751 kcal50 g310 g10 g100 g
Ravintosisältö / 100g100 g    233 kcal6,7 g41 g1,3 g13 g
Leipäsiivun paino x 1,6, niin saat makrot oikein laskuriin.

Liota hiiva veteen, lisää jauhoista osa ja sekoita.

Anna hapattua vrk huoneenlämmössä.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina hyvin, anna kohota.

Ota tässä vaiheessa 100g taikinajuureksi seuraavaan leivontaan, jolloin ei tarvitse hiivaa.

Säilytä juuri jääkaapissa tai pakastimessa.

Leivo 4 limppua ja kohota uudelleen.

Paista 250-275* 50-60min.

Kääri pyyhkeeseen ja pistä pussiin, niin leivän kova kuori pehmiää.