Provencelainen bisquekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g340 g2,7 kpl   69 kcal2 g13 g1 g4,8 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Lehtiselleri 200 g0,5 kpl  4 dl25 kcal2,2 g2,2 g0,4 g2 g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g25 g    23 kcal0,8 g0,9 g1,8 g0,2 g
Hauki 200 g0,1 kpl   168 kcal37 g0 g2,2 g0 g
Katkarapu 200 g100 kpl  4 dl137 kcal29 g0 g2,2 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)30 g    65 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl100 g    340 kcal2 g3 g35 g0 g
Pekoni rasvainen 30 g1,5 kpl   113 kcal3,6 g0 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2425 g    1022 kcal79 g36 g54 g14 g
Ravintosisältö / annos606 g    255 kcal20 g8,9 g14 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    42 kcal3,2 g1,5 g2,2 g0,6 g
Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.