Munakoisovuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Munakoiso 1000 g2,5 kpl  33 dl224 kcal5 g31 g2 g25 g
Sipulikuutiot rainbow200 g    20 kcal3 g3 g0 g0 g
Valkosipuli 25 g6,3 kpl   27 kcal2 g4,1 g0,2 g0,5 g
Tomaattimurska, yrteillä maustettu, Rainbow, 370g740 g  49 rl7,4 dl259 kcal7,4 g50 g3,7 g10 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g250 g    300 kcal8,5 g9 g25 g0 g
Tomaattipyree, Pirkka40 g    33 kcal1,4 g7,6 g0,4 g0,4 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2667 g    1575 kcal103 g117 g71 g36 g
Ravintosisältö / annos667 g    394 kcal26 g29 g18 g9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal3,9 g4,4 g2,7 g1,4 g
Aloita valmistamalla tomaattikastike.

Kuori ja hienonna sipulit.

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.

Lisää sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 30 min, kunnes kastike on sakeaa.

Mausta tomaattikastike sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Lisää lopuksi ruokakerma ja hienonnetut yrtit.

Käsittele munakoisot kastikkeen kiehuessa.

Pese ja kuivaa ne. Poista kannat ja leikkaa pitkittäin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Asettele munakoisoviipaleet työlaudan päälle ja ripottele niille karkeaa merisuolaa.

Kun munakoisojen pinnalle on noussut nestepisaroita, huuhtele tai pyyhi neste sekä ylimääräinen suola pois.

Kuivaa lopuksi munakoisojen pinta.

Paista munakoisot voissa pannulla.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta viipaleet työlaudalle odottamaan.

Voitele korkeareunainen uunivuoka (vetoisuus väh. 2 l). Lado vuoan pohjalle munakoisoviipaleita.

Lisää päälle n. 1/3 tomaattikastikeesta ja 1/4 raastetusta juustosta.

Tee vielä kaksi kerrosta kuten edellä.

Asettele päällimmäiseksi kerros munakoisoa ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 225 asteesssa n. 15 min.
Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoa lämpimänä kasvisruokana (6 annosta) tai liharuokien kasvislisäkkeenä (8 annosta).

tuoretta basilikaa , persiljaa ja timjamia