Gluteeniton + VHH herkkuleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Siemenmix, annos 100g100 g    484 kcal24 g7,2 g40 g15 g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g50 g    28 kcal3 g1,5 g1 g50 g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen100 g    285 kcal30 g2 g17 g31 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Oliiviöljy 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Täysjyväkaurajauho, gluteeniton (Provena), annos 100g45 g    167 kcal6,3 g25 g3,6 g5 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
540 g    1462 kcal92 g38 g104 g100 g
Ravintosisältö / annos540 g    1462 kcal92 g38 g104 g100 g
Ravintosisältö / 100g100 g    271 kcal17 g7,1 g19 g19 g
Tässä on ehkäpä paras kotitekoinen leipä, jota olet koskaan syönyt!

Sekoita ainekset (4 munaa, 3 rkl glut.

jauhoja, desi siemensekoitusta, desi pellavansiemenrouhetta, puoli desiä psylliumia, 1 tlk leivinjauhetta, loraus oliiviöljyä) keskenään.

Kaada vuokaan.

Ripottele koko päällinen täyteen basilikaa ja valkosipulimaustetta.

Laita uuniin 175 asteeseen n. 50-60 minuutiksi.

Nauti.

<3

Leipä ei välttämättä vaadi lisäkseen mitään levitteitä, koska suutuntuma on mukavan pehmeä ja kostea ja siementen ansiosta "rasvainen", mutta kokeillahan voi aina.

:) Itse laitan päälle leikkelettä ja pistän ääntä kohti.

Tätä voisi vetää napaansa kerralla vaikka koko vuoallisen!