Koskenlaskija uunikala

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Alaskanseiti (Pirkka), annos 100g400 g    320 kcal72 g0 g2,8 g0 g
Voi 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl203 kcal0,3 g0,1 g23 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 400 g 80 tl27 rl4 dl135 kcal12 g20 g0,4 g0 g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g125 g    350 kcal24 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
983 g    1111 kcal111 g41 g54 g1,1 g
Ravintosisältö / annos246 g    278 kcal28 g10 g13 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    113 kcal11 g4,1 g5,5 g0,1 g
Sulata kala pakkausohjeen mukaan ja valuta sulamisvesi pois.

Kuutioi kala.

Laita palat voideltuun uunivuokaan ja mausta.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.

Anna kiehahtaa.

Lisää joukkoon maito koko ajan sekoittaen.

Kiehauta.

Lisää kastikkeen joukkoon sulatejuusto pieninä nokareina ja sekoita tasaiseksi.

Mausta ja kaada kastike kalapalojen päälle vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.