Hirvenpaisti porkkana-palsternakkapedillä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirvenpaisti 700 g    1124 kcal211 g0 g30 g0 g
Hunaja10 g    34 kcal0,1 g8,2 g0 g0 g
Sinappi 10 g 2 tl0,6 rl0,1 dl13 kcal0,4 g1,4 g0,6 g0,2 g
Oliiviöljy 50 g 10 tl3,6 rl0,6 dl442 kcal0 g0 g50 g0 g
Sipuli (kuorittu)300 g5,5 kpl  3,3 dl81 kcal3,9 g14 g0,6 g5,1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g300 g4,6 kpl   84 kcal1,8 g18 g0,6 g7,5 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g3 g    6,9 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1779 g    1785 kcal218 g43 g82 g13 g
Ravintosisältö / annos297 g    298 kcal36 g7,2 g14 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    100 kcal12 g2,4 g4,6 g0,7 g
1) Kuori ja pilko sipuli ja juurekset.

2) Poista paistista kalvot ja sido tarvittaessa puuvillalangalla.

3) Kuullota sipuli ja juurekset pannulla oliiviöljyssä ja siirrä pataan.

4) Lisää pataan sinappi, hunaja, suolaa ja pippuria sekä vettä sen verran, että vihannekset juuri peittyvät.

5) Ruskista paisti oliiviöljyssä ja asettele juurepedille.

6) Tökkää paistolämpömittari paistiin ja laita uuniin 200 asteeseen.

7) Paista uunissa, kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta (omasta mausta riippuen).