Sitruuna-tillikermaviilikastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g200 g    130 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton8 g    1,7 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g1 g    1,7 kcal0,1 g0,3 g0 g0 g
Sinappi 2 g 0,4 tl0,1 rl 2,6 kcal0,1 g0,3 g0,1 g0 g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g3 g    1,8 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Tilli mauste2 g    0,3 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
216 g    138 kcal6,7 g11 g7,1 g0 g
Ravintosisältö / annos72 g    46 kcal2,2 g3,6 g2,4 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    64 kcal3,1 g5 g3,3 g0 g
Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.