Rapukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Katkaravut180 g    180 kcal41 g0 g1,6 g0 g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g200 g    520 kcal13 g7,4 g50 g0 g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)250 g    138 kcal48 g10 g10 g1,5 g
Sitruunamehu (Limmi)23 g    5,4 kcal0 g0,4 g0 g0 g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L100 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Paprika, punainen280 g    72 kcal2,5 g13 g1,1 g5,6 g
Chili paprika punainen15 g    6 kcal0,3 g1,3 g0 g0 g
Purjosipuli 90 g0,5 kpl   21 kcal1,6 g2,2 g0,2 g1,9 g
Juokseva hunaja 250g7.5 g    24 kcal0,1 g5,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1145 g    966 kcal106 g40 g63 g9 g
Ravintosisältö / annos382 g    322 kcal35 g13 g21 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    84 kcal9 g3,5 g5,5 g0,8 g
3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.