Lihakeitto, hirvipaistista

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g50 g    56 kcal11 g0 g1,5 g0 g
Peruna (vanha, kuorittu)90 g1,5 kpl   74 kcal1,6 g16 g0,1 g0,9 g
Porkkana, keskikokoinen 65g20 g0,3 kpl   5,6 kcal0,1 g1,2 g0 g0,5 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g0.1 g    0,2 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)7 g0,1 kpl  0,1 dl1,9 kcal0,1 g0,3 g0 g0,1 g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g1.1 g    3,1 kcal0,2 g0 g0,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
368 g    141 kcal13 g17 g1,9 g1,5 g
Ravintosisältö / annos368 g    141 kcal13 g17 g1,9 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal3,4 g4,7 g0,5 g0,4 g
Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.