Proteiinimustikka piirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruisjauho Pirkka55 g    168 kcal5,3 g34 g1,1 g8,3 g
Puuro Nalle Kuntokaura 30g35 g    112 kcal5,3 g17 g2,7 g6,3 g
Hera+ vanilja (Leader), annos 34g60 g    250 kcal49 g4,2 g3,6 g0,6 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10 g    31 kcal1,1 g6 g0,7 g2,8 g
Leivinjauhe5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kanamuna, paistettu (pirkka)110 g    242 kcal14 g0,6 g21 g0 g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g240 g1,9 kpl   202 kcal2,6 g44 g1 g4,3 g
Vesi50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maitorahka, pehmeä rasvaton laktoositon (Valio), annos 500g65 g    39 kcal6,5 g2,8 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
633 g    1052 kcal85 g110 g30 g22 g
Ravintosisältö / annos53 g    88 kcal7,1 g9 g2,5 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    166 kcal13 g17 g4,7 g3,5 g
Siirry sivulle!

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Muussaa/soseuta banaani ja lisää munat, vesi ja rahka joukkoon.

Yhdistä kuiviin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voidellulle/leivinpaperilla vuoratulle vuoalle ja lisää päälle tuoreita mustikoita reippaalla kädellä.

Paista hieman alle puoli tuntia.

Tarkista välillä ettei piirakka paistu yli, muuten lopputulos on jonkin verran kovempi ja kuivempi.

Piirakka on hyvä nostaa uunista pois vielä vähän kosteana.

Piirakkaa voi nauttia kastikkeen kanssa, joka syntyy helposti maitorahkasta, maidosta ja makeutuksesta (tai proteiinijauheesta).

Parasta piirakka on muhittuaan jääkaapissa joitain tunteja/yön yli.