Kanapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki250 g 50 tl17 rl2,5 dl140 kcal21 g13 g0,5 g0 g
Kananmuna kuoreton 50 g0,9 kpl   71 kcal6,3 g0,2 g5,1 g0 g
Spelttijauho, täysjyvä, puolikarkea (Birkkala), annos 65g120 g    384 kcal18 g71 g3,1 g12 g
Ruokasooda 3 g 0,6 tl0,2 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kariniemen kananpojan Fileesuikaleet (450 g)300 g    333 kcal69 g0 g6 g0 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Jalapeño ((tuore)), annos 20g30 g    9 kcal0,3 g1,8 g0,3 g0,9 g
Kesäkurpitsa zucchini 140 g0,4 kpl   25 kcal0,8 g3,5 g0,6 g1 g
Oliiviöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
1068 g    1147 kcal119 g98 g31 g17 g
Ravintosisältö / annos534 g    573 kcal59 g49 g16 g8,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal11 g9 g2,9 g1,6 g
Yhdistä pohjan ainekset, kaada leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.

Paista kanasuikaleet tilkassa öljyä, lisää ruskistumisen jälkeen sipulit ja chili.

Mausta.

Lisää kypsymisen loppuvaiheessa paloiteltu kesäkurpitsa.

Kaada/asettele seos piirakkapohjan päälle.

Paista 200c n. 30min.

Mausteina itsellä:
- reippaasti suolaa (myös piirakkapohjassa)
- paprikajauhetta n. 2tl
- korianterinsiemeniä rouhittuna n. 1rkl
- mustapippuria myllystä n. 1tl
- cayennepippuria ja juustokuminaa molempia n. ½tl