Kasvisminestrone ohran ja peston kera

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ohrasuurimo 80 g  6,2 rl0,9 dl258 kcal6,6 g51 g1,6 g6,1 g
Keräkaali, 100g100 g    24 kcal1,2 g3,4 g0,2 g2,1 g
Kasviliemivalmiste. (Pirkka), annos 10g20 g    40 kcal3 g5 g1 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g100 g1,5 kpl   28 kcal0,6 g6 g0,2 g2,5 g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka100 g    11 kcal1,1 g1,1 g0,2 g1 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Peruna, keskikokoinen 60g100 g1,4 kpl   60 kcal1,5 g13 g0,1 g0,9 g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Kesäkurpitsa, tuore200 g0,6 kpl   34 kcal1,2 g5 g0,8 g1,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1310 g    572 kcal17 g89 g14 g16 g
Ravintosisältö / annos328 g    143 kcal4,1 g22 g3,6 g3,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    44 kcal1,3 g6,8 g1,1 g1,2 g
Liota ohrasuurimoita 3 tuntia, valuta, keitä 25 minuuttia.

Leikkaa n. 1 cm kuutioiksi sipuli, 2 sellerin vartta, peruna ja kesäkurpitsa.

Laita kattilaan muut paitsi kesäkurpitsa.

Lisää karkeasti suikaloitu keräkaali ja kasvisliemi.

Kun keitto kiehuu, lisää kesäkurpitsa.

Laske lämpöä ja keitä 15 minuuttia välillä hämmentäen.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita yleiskoneessa pestoaineet eli 15 lehteä basilikaa, 2 valkosipulin kynttä ja 8 rkl kuumaa keitinlientä.

Tee tasaista tahnaa.

Kaada pesto kattilaan ja lisää ohrasuurimot.

Sekoita, tarkista maku ja koristele tarjoiluastia lirauksella oliiviöljyä.