Lappapuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri2.5 g0,8 kpl0,6 tl0,2 rl 10 kcal0 g2,5 g0 g0 g
Hedelmäsokeri, annos 12.5g7.5 g    30 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Puolukka100 g    34 kcal0,4 g6,8 g0,5 g2,6 g
Mannasuurimot, tumma annos 1 dl = 80g35 g    105 kcal3,6 g21 g0,7 g1,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
395 g    179 kcal4 g30 g1,2 g4,4 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    45 kcal1 g7,7 g0,3 g1,1 g
1. Keitä 4dl puolukoita noin 1 litrassa vettä, kunnes mehustuvat.

2. Siivilöi.

3. Lisää mannaryynejä 1,25 dl sekä 1tl suolaa ja 1dl sokeria.

(Tai 1/2 dl sokeria, 1/4dl hedelmäsokeria)
4. Keitä vielä noin 5 min.
5. Jäähytä hiukan ja vatkaa vaahdoksi.

6. On hyvää myös muista marjoista tehtyinä, kuten vaikkapa puolet mustikoita, puolet puolukoita.