Possupiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pulled pork aitopalvi (Veljekset mattila), annos 350g500 g    535 kcal82 g0 g23 g0 g
Pehmeä rasvaton maitorahka (Valio), annos 250g250 g    150 kcal25 g11 g0,8 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
American bbqsauce kentucky whiskey (Santa maria), annos 15g74 g    170 kcal1,1 g39 g0,7 g0 g
Spelttihiutale (Birkkalan tila), annos 100g50 g    160 kcal7,5 g30 g1,3 g5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
932 g    1094 kcal123 g80 g31 g5 g
Ravintosisältö / annos155 g    182 kcal20 g13 g5,1 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    117 kcal13 g8,6 g3,3 g0,5 g
350g pulled pork
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
grillimaustetta
TAI mitä tahansa maustetta, maun mukaan

Piirakkapohja:

250g maitorahkaa
1 muna
1/2 tl ruokasoodaa (tai 1 tl leivinjauhetta)
1 tl suolaa
1 dl täysjyväspelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja, tai ruisjauhoja, tai kaurajauhoja, tai mitä jauhoja tahansa!)
(2 tl psylliumkuitua)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita kaikki piirakkataikinan ainekset keskenään kulhossa.

Vuoraa piirakkavuoka (sellainen tavallisen kokoinen) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.

Levitä taikinaa niin, että sitä on reunoilla hieman paksummalti kuin keskellä.

Näin saat aikaan herkulliset piirakkamaiset reunat sen sijaan, että lopputulos näyttäisi pizzamaiselta lätyltä.

Painele maustetut possut lastalla sopivasti taikinan sisään.

Plöräytä maun mukaan sekaan bbq-kastiketta.

Heitä vuoka uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.