Tomaattikastike MUTTI
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g | 400 g | | | | | 92 kcal | 5,6 g | 14 g | 1,6 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 50 g | 0,9 kpl | | | 0,6 dl | 14 kcal | 0,7 g | 2,4 g | 0,1 g | 0,9 g |
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g | 8 g | 2 kpl | | | | 8,3 kcal | 0,6 g | 1,3 g | 0 g | 0,2 g |
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g | 60 g | | | | | 540 kcal | 0 g | 0 g | 60 g | 0 g |
Sokeri | 2 g | 2/3 kpl | 1/2 tl | 0,2 rl | | 8,1 kcal | 0 g | 2 g | 0 g | 0 g |
Punaviini | 50 g | | 10 tl | 3,3 rl | 1/2 dl | 35 kcal | 0,2 g | 0,1 g | 0 g | 0 g |
Appelsiinin kuori, annos 100g | 15 g | | | | | 15 kcal | 0,2 g | 3,8 g | 0 g | 1,6 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 585 g | | | | | 712 kcal | 7,3 g | 23 g | 62 g | 2,7 g |
Ravintosisältö / annos | 146 g | | | | | 178 kcal | 1,8 g | 5,8 g | 15 g | 0,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 122 kcal | 1,2 g | 4 g | 11 g | 0,5 g |
1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipuli pitkään öljyssä.
Vähintään 10 min matalalla lämmöllä öljyssä.
Rakennat makeuden.
(kastikkeen salaisuus sipulin hauduttamisessa ja tietenkin hyvä murska).
Sipulia ei missään nimessä saa ruskistaa!
2.Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet.
Anna hautua 10min.
Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.
3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd.
punaviini.
Eli tuo happamuus kastikkeeseen.
Sekoita kokoajan.
4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.
Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta.
Mausta rohkeasti.
5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsyt oliiviöljyä mitä saat.
Älä keitä enää.
Se tuo täyteläisyyden soosiin.
6. Ja sekoita kastike esim.
keitetyn spaghetin joukkoon heti kun pasta on valutettu.
Siis heti.
Ei päälle, vaan sekaisin!