Raaste

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 950 g0,8 kpl  24 dl264 kcal11 g39 g1,9 g20 g
Porkkana 450 g6,9 kpl   147 kcal2,8 g25 g0,9 g12 g
Rypsiöljy 50 g 10 tl3,6 rl0,6 dl442 kcal0 g0 g50 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
1450 g    853 kcal14 g64 g53 g32 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal1 g4,4 g3,6 g2,2 g
Tämä on aivan ihana ohje! Kokeilkaa ihmeessä.

Perustelu: Raaste säilyy näin pitkään hyvänä jääkaapissa ja sitä on helppo ottaa.

Sopii oikeastaan kaiken kanssa.

Ohje on tuolta kotikokkinetistä.

Teyan tekemä.

1 kg kaalia
1/2 kg porkkanaa
2-4 valkosipulia ( minä en laittanu)
1/2 dl öljyä
1 l vettä
1 dl hermesetasjauhetta
1/2-1 rkl suolaa
1 dl väkiviinaetikkaa

Raasta kaali ja porkkanat.

Lisää raasteeseen öljy.

Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon sokeri, suola ja etikka ja ( puristettu ja silputtu valkosipuli)
Kaada kuuma liemi raasteeseen ja anna jäähtyä.

Säilytä jääkaapissa.