Currykastike riisillä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl13 g    45 kcal0,3 g0,4 g4,8 g0 g
Pirkka maustamaton naudanlihasuikale, pakkaus 400 g100 g    132 kcal21 g0 g5 g0 g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)200 g  17 rl2,5 dl244 kcal4,4 g54 g0,6 g1,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
313 g    421 kcal26 g55 g10 g1,6 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    135 kcal8,2 g18 g3,3 g0,5 g
Paista naudanlihasuikaleet ilman rasvaa.

Kun ruskistuneita, lisää jauhoja ja currya sekä hiukan vettä, jotta jauhot irtoavat lihasta.

Sitten lisää kerma (omantunnon mukaan).

Sekaan voi myös laittaa lihaliemikuution (kastike tulee melko suolaiseksi, mutta riisiin ei tarvitse lisätä suolaa ja se tasoittaa makua).

Hauduta pannulla kannen alla kunnes lihat ovat mureita.

Itse olen antanut olla pienellä lämmöllä reilun tunninkin.

Currya voi lisätä myöhemminkin ja sekaan sopii myös mm. broilerimauste.

Sopii riisin kanssa ja miksei myös perunan tai spagetin.