Ohraryynivelli

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ohraryyni raaka (Myllyn paras), annos 60g75 g    240 kcal8,3 g47 g1,5 g8,3 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1000 g 200 tl67 rl10 dl339 kcal31 g49 g1 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1180 g    579 kcal39 g96 g2,5 g8,3 g
Ravintosisältö / annos393 g    193 kcal13 g32 g0,8 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    49 kcal3,3 g8,2 g0,2 g0,7 g
Keitä ohraryynivelli mieluiten haudutuskattilassa niin ei tarvitse pelätä pohjaanpalamista.

Laita kattilaan ensin desi vettä ja 0,75 desiä ryynejä.

Kiehuta kunnes vesi on suurin piirtein imeytynyt ryyneihin ja lisää sitten maito.

Anna vellin kypsyä haudutuskattilassa 2-3 tuntia, kunnes maidon väri alkaa muuttua rusehtavaksi.

Silloin velli alkaa olla valmista.

Lisää valmiiseen velliin suola ja syö nautiskellen :)