Gluteeniton omenapiirakka (uunipellillinen)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna, omega, kuoreton 165 g3 kpl   229 kcal21 g0,5 g16 g0 g
Sokeri 355 g118 kpl89 tl30 rl4,2 dl1441 kcal0 g355 g0 g0 g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g300 g    1050 kcal11 g243 g3 g9 g
Leivinjauhe 15 g 3 tl1 rl 26 kcal0,8 g5,7 g0 g0,1 g
Kevyt kermaviili (Rainbow), annos 200g200 g    170 kcal6,2 g9 g12 g0 g
Omena, keskikokoinen 200g600 g3,8 kpl   204 kcal1,2 g43 g1,8 g11 g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 143 g 29 tl10 rl1,5 dl1012 kcal1,1 g0,6 g114 g0 g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g100 g    60 kcal9 g5,5 g0,5 g73 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1878 g    4192 kcal49 g662 g148 g93 g
Ravintosisältö / annos94 g    210 kcal2,5 g33 g7,4 g4,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    223 kcal2,6 g35 g7,9 g4,9 g
PIIRAKKA:
------------
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
- 5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tai 100g leivontamargariinia tms. rasvaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 dl sokerijuurikaskuitua (ei pakollinen, mutta tuo piirakkaan kuituja, vahvemman rakenteen, ja vähentää hieman makeutta.)

TÄYTE:
-------
- 3-4 keskikokoista omenaa (erityisesti happamat omenat sopivat piirakkaan)
- kanelia

MURUSEOS:
--------------
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoseosta
- leivontarasvaa

OHJE:
-------
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään.

Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet keskenään (jauhot, sokeri, leivinjauhe, sokerijuurikaskuitu).

Ala lisätä kananmuna-sokeriseokseen vähitellen leivontarasvaa, kermaviiliä/ranskankermaa ja kuivien aineiden seosta.

Sekoita välillä.

Sekoita seos lopulta tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi uuninpannulle ja kaada seos nuolijan avulla tasaiseksi kerrokseksi.

Käytä mieluiten syvää uuninpannua jos mahdollista, sillä leivinjauheen ansiosta piirakka kohoaa noin 2 cm + korkuiseksi.

Kuori omenat ja viipaloi ne. Lisää omenaviipaleet pohjan päälle.

Ripottele omenaviipaleiden päälle haluamasi määrä kanelia.

Tee muruseos sekoittamalla 1 dl sokeria ja 1 dl vehnäjauhoa.

Lisää vähitellen leivontarasvaa seuraten muruseoksen rakennetta, jotta seoksesta ei tulisi liian juoksevaa tai takertuvaa.

Kun muruseos on valmis, ripottele sitä tasaisesti piirakan päälle.

Paista 200 C noin 30 minuuttia.

Tarjoile vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!