Gluteeniton vuokaleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g700 g    2247 kcal69 g445 g21 g55 g
Pellavansiemen kokonainen 65 g 22 tl6,5 rl1 dl329 kcal13 g0,7 g27 g17 g
Cashewpähkinä 90 g 30 tl10 rl1,5 dl517 kcal18 g17 g42 g3,2 g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Piimä, rasvaton (Valio)400 g    128 kcal13 g18 g0 g0 g
Puolukkahillo 115 g 19 tl6,8 rl1 dl158 kcal0,2 g38 g0,2 g1,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1385 g    3378 kcal114 g518 g90 g76 g
Ravintosisältö / annos69 g    168 kcal5,7 g26 g4,5 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    244 kcal8,2 g37 g6,5 g5,5 g
1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.