Kukkakaali-perunacurry

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g500 g7,1 kpl   300 kcal7,5 g65 g0,5 g4,5 g
Kukkakaali 700 g1,2 kpl  18 dl168 kcal13 g15 g2,1 g16 g
Sipuli 90 g1,6 kpl  1 dl27 kcal1,1 g4,3 g0,2 g1,5 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g125 g1 kpl   25 kcal0,8 g4,8 g0,4 g1,7 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Currytahna punainen (Pirkka)45 g    117 kcal0,9 g4,1 g11 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 380 g  38 rl6,3 dl506 kcal32 g67 g7,6 g19 g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g40 g    12 kcal0,3 g4,4 g0,1 g1,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2209 g    1292 kcal56 g167 g36 g44 g
Ravintosisältö / annos442 g    259 kcal11 g33 g7,2 g8,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal2,5 g7,6 g1,6 g2 g
N. 7 kpl (500 g) perunaa
1 (700 g) kukkakaali
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
1 rkl öljyä
3 rkl currytahnaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 tlk (380 g) kikherneitä
1 limetin mehu
1 dl korianteria hienonnettuna

Vaihe 1
Kuori ja kuutioi perunat.

Irrota kukkakaalista suupalan kokoisia kukintoja ja pilko varsi kuutioiksi.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Paloittele tomaatti pieniksi kuutioiksi.

Vaihe 2
Kuumenna öljy pannulla, lisää pannulle currytahna ja kuutioidut perunat.

Kääntele perunoita pannulla ja lisää hetken kuluttua sipulit.

Kun sipulit ovat kuullottuneet ja perunat saaneet hieman väriä, lisää pannulle tomaattikuutiot.

Hauduta seosta muutaman minuutin ajan.

Vaihe 3
Lisää seuraavaksi kukkakaalit pannulle.

Sekoittele, jotta vihannekset eivät jää kiinni pannuun.

Lisää vesi ja suola.

Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.

Sekoita joukkoon valutetut kikherneet ja jatka kypsentämistä, kunnes neste on haihtunut.

Purista joukkoon limetin mehu.

Vaihe 4
Siirrä pannu pois levyltä ja ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria.

Tarjoa lisäkkeenä tai kasvispääruokana turkkilaisen jogurtin kanssa.