Porkkana-linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g500 g7,7 kpl   140 kcal3 g30 g1 g13 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Inkivääri, tuore, silputtu10 g    8 kcal0,2 g1,8 g0,1 g0,2 g
Kurkuma, annos 2g1 g    0,5 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemi laimennettu 500 g  33 rl5 dl46 kcal1,5 g2,1 g3,6 g0,3 g
Punainen linssi, halkaistu (Urtekram), annos 200g80 g    288 kcal22 g42 g2,3 g8 g
Kookosmaito 200 g 40 tl13 rl2 dl417 kcal4 g5,6 g43 g1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1364 g    1042 kcal31 g84 g64 g23 g
Ravintosisältö / annos341 g    261 kcal7,8 g21 g16 g5,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    76 kcal2,3 g6,2 g4,7 g1,7 g
500 g porkkanoita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
pala tuoretta inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
n. 5 dl kasvislientä (itsetekoista tietenkin!)
1 dl punaisia linssejä
2 dl kookosmaitoa

1. Pese, kuori, pilko porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynsi.

2. Kuullota sipulit ja porkkananpalat öljyssä.

3. Raasta joukkoon inkivääri.

4. Lisää kurkuma ja kasvisliemi.

5. Huuhtele linssit ja lisää keittoon.

6. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

7. Lisää kookosmaito.

8. Soseuta ja mausta.