Koskenlaskijan kasvissosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Öljyt, oliiviöljy, 13,5 g, 1 rkl50 g    444 kcal0 g0 g50 g0 g
Kukkakaali 450 g3/4 kpl  11 dl108 kcal8,1 g10 g1,4 g10 g
Vesi, vesijohtovesi 700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkanasose Luomu 500g (Pirkka), annos 250g500 g    200 kcal2,5 g60 g1 g0 g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas250 g    700 kcal48 g0 g55 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2055 g    1485 kcal60 g76 g108 g13 g
Ravintosisältö / annos411 g    297 kcal12 g15 g22 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    72 kcal2,9 g3,7 g5,2 g0,6 g
Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon kukkakaalit ja vesi.

Keitä n. 15 min ja soseuta sauvasekoittimella.

Lisää keittoon porkkanasose ja paloiteltu sulatejuusto.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna kiehuvaksi ja nosta sivuun ja soseuta sauvasekoittimella.