Ranskalainen Omenapiirakka (äiti)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Munan keltuainen35 g    100 kcal5,4 g0,1 g8,8 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 228 g  23 rl3,5 dl781 kcal23 g159 g2,7 g8 g
Iso täysjyvä kaurahiutale (Myllyn paras), annos 40g100 g    370 kcal14 g56 g1,1 g10 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Omena, keskikokoinen 200g800 g5 kpl   272 kcal1,6 g57 g2,4 g14 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10 g    36 kcal0,4 g8 g0,4 g0 g
Sokeri 8 g2,7 kpl2 tl2/3 rl0,1 dl33 kcal0 g8 g0 g0 g
Kermaviili,kevyt (Pirkka), annos 200g200 g    160 kcal5,2 g8 g12 g0 g
Smetana150 g    585 kcal3,2 g3,3 g63 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 120 g2 kpl   151 kcal13 g0,3 g11 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1981 g    4294 kcal68 g477 g223 g32 g
Ravintosisältö / annos165 g    358 kcal5,7 g40 g19 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    217 kcal3,4 g24 g11 g1,6 g
Sekoita voi ja sokeri.

Lisää joukkoon loput kuivat aineet.

Painele vuoan pohjalle.

Päälliseen tulee omenat, sokeri ja kaneli.

Tämän jälkeen sekoita keskenään kermaviili, smetana, munat ja vaniljasokeri.

Lisää omenoiden päälle.

Paista uunissa 175 asteessa n. 45 min.