Tomaatti-hirssipuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirssisuurimo 1dl=80g (keittämätöntä)250 g    878 kcal28 g172 g7,2 g8 g
Vesi800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaattimurska, 1 prk400 g  27 rl4 dl107 kcal2,4 g21 g0,8 g5,6 g
Voi, 1 tl, 5 g25 g    183 kcal0,3 g0,3 g20 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5 g    7,8 kcal0,3 g1,5 g0,2 g0,7 g
Timjami 1 g 1 tl1/2 rl 2,8 kcal0,1 g0,3 g0,1 g0,4 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1486 g    1183 kcal32 g196 g28 g15 g
Ravintosisältö / annos371 g    296 kcal7,9 g49 g7,1 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    80 kcal2,1 g13 g1,9 g1 g
Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla.

Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään.

Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan.

Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska.

Hauduttele vielä 15 minuuttia.

Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.