Gluteeniton tiikerikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1066 kcal1,1 g0,6 g120 g0 g
Sokeri 213 g71 kpl53 tl18 rl2,5 dl863 kcal0 g212 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu272 g4,5 kpl   343 kcal30 g0,8 g25 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g400 g    1400 kcal14 g324 g4 g12 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl123 kcal4 g4,3 g10 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 12 g 4 tl2 rl0,3 dl44 kcal2,2 g1,3 g2,6 g3,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1167 g    3896 kcal52 g557 g161 g16 g
Ravintosisältö / annos97 g    324 kcal4,3 g46 g13 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    334 kcal4,4 g48 g14 g1,3 g
Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman