Papusalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g70 g    224 kcal16 g37 g1,1 g0 g
Mung-papu, gogreen70 g    243 kcal17 g44 g0,8 g11 g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g70 g    224 kcal16 g36 g1,1 g0 g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g200 g    246 kcal6 g52 g1,6 g0 g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g200 g    106 kcal11 g11 g2 g0 g
Punasipuli, kuorittu, 100g225 g4,1 kpl  2,5 dl61 kcal2,9 g11 g0,5 g3,8 g
Paprika, punainen300 g    77 kcal2,7 g14 g1,2 g6 g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g20 g    4 kcal0 g1,3 g0 g0 g
Ruokosokeri10 g    41 kcal0 g10 g0 g0 g
Oliiviöljy 30 g 6 tl2,1 rl1/3 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g45 g    11 kcal0,2 g3,8 g0 g0,2 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Inkivääri, tuore, silputtu8 g    6,4 kcal0,1 g1,4 g0,1 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1556 g    1517 kcal73 g222 g38 g22 g
Ravintosisältö / annos519 g    506 kcal24 g74 g13 g7,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    98 kcal4,7 g14 g2,5 g1,4 g
Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.