Tomaattinen chorizo pasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty600 g    840 kcal31 g168 g4,1 g20 g
Chorizo makkara, annos 100g400 g    1040 kcal44 g20 g88 g0 g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)250 g    50 kcal1,5 g8,8 g0,8 g0 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g5 g    37 kcal0,1 g0,1 g4 g0 g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g10 g    10 kcal0,1 g1,8 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1309 g    2077 kcal77 g201 g107 g21 g
Ravintosisältö / annos327 g    519 kcal19 g50 g27 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    159 kcal5,9 g15 g8,2 g1,6 g
Laita pasta kiehumaan runsaaseen veteen.

Kuullota valkosipuli ja hienonnettu sipuli oliiviöljyssä ja voissa paistinpannussa.

Lisää chorizo.

Vähennä lämpöä ja lisää kirsikkatomaatit.

Pari minuuttia ennen pastan kypsymistä lisää kastikkeeseen balsamico.

Mausta chilillä, mustalla pippurilla ja timjamilla tai rosmariinilla.

Jos kastike vaikuttaa kuivalta, lisää hissukseen muutama lusikallinen pastan keitinvettä.