Perus tomaattipastakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (Pirkka)250 g    50 kcal1,5 g8,8 g0,8 g0 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty350 g    490 kcal18 g98 g2,4 g12 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
674 g    649 kcal21 g110 g13 g13 g
Ravintosisältö / annos337 g    324 kcal10 g55 g6,7 g6,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    96 kcal3,1 g16 g2 g1,9 g
Runsas annos pastaa. 150g keittämätöntä pastaa (75g per nenä) on noin 350 grammaa keitettyä pastaa.

Pieneen nälkään riittää jopa kolmanneksen pienempi pastamäärä.

Kastike riittää pitämään kosteana tuon 350 - 400 g keitettyä pastaa.

Kuullota pieneksi hakattu sipuli ja valkosipuli, lisää tomaatit pilkottuna.

Anna muhia mielellään yli vartin pienellä lämmöllä.

Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

Mausta makusi mukaan yrteillä.

Pussaile edes välillä.