Pastaa paahdettujen tomaattien kera

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pasta, fusili, euroshopper140 g    487 kcal17 g101 g2,1 g4,2 g
Miniluumutomaatti, annos 250g250 g2 kpl   50 kcal1,5 g8,3 g0,8 g0 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta20 g    91 kcal8 g0 g6,4 g0 g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g10 g    10 kcal0,1 g1,8 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
434 g    731 kcal26 g112 g19 g4,3 g
Ravintosisältö / annos217 g    365 kcal13 g56 g10 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    168 kcal6,1 g26 g4,4 g1 g
Paahdetut tomaatit antavat tälle pastalle täyteläisen, lähes pizzamaisen aromin.

Lisäämällä pastaan siivutettua serrano-kinkkua tai paistettua pekonia, saat annoksesta tuhdimman.

Aloita tomaateista, sillä ne vievät aikaa.

Leikkaa miniluumutomaatit tai kirsikkatomaatit puoliksi ja aseta ne uunin kestävään astiaan.

Mausta yrtein, tuore salvia ja basilika toimii parhaiten, mutta myös kuivattu oregano, timjami ja rosmariini toimivat.

Raasta valkosipulin kynsi ja ripottele raaste mahdollisimman tasaisesti tomaattien päälle.

Mausta suolalla ja ripsauta balsamicoa päälle.

Laita uuniin paahtumaan.

Miedolla alle 100 asteen lämmöllä tämä vie jo tovin, mutta 150-200 asteessa noin tunnin.

Kun tomaattien aromi rupeaa pukkaamaan uunista rikkaana on aika aloittaa pastan keittäminen.

Keitä noin 70 g pastaa per henkilö.

Pasta-annoksen maku tulee tomaateista ja pastasta, joten kannattaa panostaa kunnon pastaan.

Miedossa lämpötilassa kuivatussa pastassa tuppaa olemaan parempi maku, eli etsi termiä "bassa temeperatura".

Jos oikein haluaa hifistellä, kannattaa etsiä vielä "al bronzo" termiä.

Pronssi suuttimien läpi puristettu pasta kun kuulemma sitoo paremmin kastikkeen itseensä.

Kun pasta on kypsä (älä yli kypsennä), valuta pasta, annostele lautaselle ja lorauta tilkka oliiviöljyä.

Lisää parmesaani ja tomaatit (sekä mahdollinen lisäkeliha).

Pyöräytä hieman sekaisin, lisää mahdollisia tuoreita yrttejä ja ripaus mustaapippuria ja nauti.