Pastaa paahdettujen tomaattien kera
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Pasta, fusili, euroshopper | 140 g | | | | | 487 kcal | 17 g | 101 g | 2,1 g | 4,2 g |
Miniluumutomaatti, annos 250g | 250 g | 2 kpl | | | | 50 kcal | 1,5 g | 8,3 g | 0,8 g | 0 g |
Oliiviöljy | 10 g | | 2 tl | 0,7 rl | 0,1 dl | 88 kcal | 0 g | 0 g | 10 g | 0 g |
Valkosipuli | 4 g | 1 kpl | | | | 4,3 kcal | 0,3 g | 0,7 g | 0 g | 0,1 g |
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta | 20 g | | | | | 91 kcal | 8 g | 0 g | 6,4 g | 0 g |
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g | 10 g | | | | | 10 kcal | 0,1 g | 1,8 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 2 annosta | 434 g | | | | | 731 kcal | 26 g | 112 g | 19 g | 4,3 g |
Ravintosisältö / annos | 217 g | | | | | 365 kcal | 13 g | 56 g | 10 g | 2,2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 168 kcal | 6,1 g | 26 g | 4,4 g | 1 g |
Paahdetut tomaatit antavat tälle pastalle täyteläisen, lähes pizzamaisen aromin.
Lisäämällä pastaan siivutettua serrano-kinkkua tai paistettua pekonia, saat annoksesta tuhdimman.
Aloita tomaateista, sillä ne vievät aikaa.
Leikkaa miniluumutomaatit tai kirsikkatomaatit puoliksi ja aseta ne uunin kestävään astiaan.
Mausta yrtein, tuore salvia ja basilika toimii parhaiten, mutta myös kuivattu oregano, timjami ja rosmariini toimivat.
Raasta valkosipulin kynsi ja ripottele raaste mahdollisimman tasaisesti tomaattien päälle.
Mausta suolalla ja ripsauta balsamicoa päälle.
Laita uuniin paahtumaan.
Miedolla alle 100 asteen lämmöllä tämä vie jo tovin, mutta 150-200 asteessa noin tunnin.
Kun tomaattien aromi rupeaa pukkaamaan uunista rikkaana on aika aloittaa pastan keittäminen.
Keitä noin 70 g pastaa per henkilö.
Pasta-annoksen maku tulee tomaateista ja pastasta, joten kannattaa panostaa kunnon pastaan.
Miedossa lämpötilassa kuivatussa pastassa tuppaa olemaan parempi maku, eli etsi termiä "bassa temeperatura".
Jos oikein haluaa hifistellä, kannattaa etsiä vielä "al bronzo" termiä.
Pronssi suuttimien läpi puristettu pasta kun kuulemma sitoo paremmin kastikkeen itseensä.
Kun pasta on kypsä (älä yli kypsennä), valuta pasta, annostele lautaselle ja lorauta tilkka oliiviöljyä.
Lisää parmesaani ja tomaatit (sekä mahdollinen lisäkeliha).
Pyöräytä hieman sekaisin, lisää mahdollisia tuoreita yrttejä ja ripaus mustaapippuria ja nauti.