Valkosuklaa-limekakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi150 g    675 kcal10 g90 g32 g4,7 g
Voi 75 g 15 tl5,4 rl0,8 dl544 kcal0,9 g0,3 g61 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g400 g    680 kcal29 g64 g34 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Vesi30 g 6 tl2 rl0,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Liivate 8 g 2,7 tl0,9 rl 28 kcal6,9 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
887 g    2704 kcal50 g184 g197 g4,7 g
Ravintosisältö / annos74 g    226 kcal4,2 g15 g16 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    305 kcal5,7 g21 g22 g0,5 g
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.