Timon lohikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Porkkana, keskikokoinen 65g180 g2,8 kpl   50 kcal1,1 g11 g0,4 g4,5 g
Peruna, vanha, kuorittu 200 g3,3 kpl   152 kcal3,8 g31 g0,4 g2 g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g100 g    27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Lohifilee 400 g    781 kcal75 g0 g54 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200 g 40 tl13 rl2 dl660 kcal4 g6 g70 g0 g
Kalaliemikuutio 22 g2 kpl   67 kcal2,2 g7,5 g3,1 g0,2 g
Voi 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl203 kcal0,3 g0,1 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2185 g    1958 kcal88 g63 g151 g9 g
Ravintosisältö / annos364 g    326 kcal15 g10 g25 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    90 kcal4 g2,9 g6,9 g0,4 g
Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.