Bataatti-vuohenjuustorisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 800 g6,2 kpl   648 kcal13 g135 g0,4 g24 g
Oliiviöljy 42 g 8,4 tl3 rl0,5 dl371 kcal0 g0 g42 g0 g
Risottoriisi (Risella), 60g425 g    1488 kcal34 g319 g7,2 g13 g
Kasvisliemikuutio 22 g2 kpl   67 kcal2,1 g3 g5,2 g0,4 g
Parmesaani (Joku), annos 30g40 g    154 kcal10 g0 g13 g0 g
Mascarpone gourmet (Rainbow), annos 50g60 g    120 kcal1,9 g16 g5,6 g0,4 g
Vuohenjuusto kuutioina suolavedessä pirkka (Pirkka), annos 50g200 g    540 kcal28 g2 g46 g0 g
Vesi1400 g 280 tl93 rl14 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2989 g    3387 kcal88 g475 g120 g38 g
Ravintosisältö / annos498 g    564 kcal15 g79 g20 g6,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    113 kcal3 g16 g4 g1,3 g
Kuori ja kuutioi bataatit.

Pane ne paistovuokaan, pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria.

Paista 225 asteessa noin 20 min. Valmista risotto.

Keitä kasvisliemi.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää riisi ja kuullota hetki.

Lisää riisin joukkoon kasvislientä useammassa erässä niin, että edellinen liemi on ehtinyt aina imeytyä riisiin.

Seloita välillä.

Keitä seosta noin 20 min. Lisää joukkoon keittämisen loppuvaiheessa silputtu rosmariini, parmesaaniiraaste, pippuri ja bataattikutiot.

Ripottele vuohenjuusto pinnalle ja tarjoa heti.