Gluteeniton Raparperitorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)100 g    380 kcal0,5 g6,5 g40 g0 g
Keltuainen, 20g, annos 20g20 g    13 kcal0,7 g0 g5 g0 g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 180 g   3 dl605 kcal0 g132 g0 g0 g
Raparperi 300 g1,8 kpl  5 dl101 kcal2,1 g17 g0,3 g4,2 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 20 g  2 rl1/3 dl67 kcal0 g16 g0 g0,3 g
Valkuainen (100g)300 g    126 kcal29 g4,5 g0,3 g0 g
Sokeri 213 g71 kpl53 tl18 rl2,5 dl863 kcal0 g212 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1133 g    2154 kcal33 g388 g46 g4,5 g
Ravintosisältö / annos142 g    270 kcal4,1 g49 g5,7 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    190 kcal2,9 g34 g4 g0,4 g
Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.