Palestiinalainen keikausriisi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Munakoiso 1000 g2,5 kpl  33 dl224 kcal5 g31 g2 g25 g
Ruokaöljy keskiarvo 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl353 kcal0 g0 g40 g0 g
Valkosipuli 32 g8 kpl   35 kcal2,5 g5,2 g0,2 g0,7 g
Kesäkurpitsa zucchini 350 g1 kpl   63 kcal2 g8,8 g1,4 g2,4 g
Paprika punainen 460 g2,7 kpl   135 kcal4,3 g21 g1,8 g8,7 g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g30 g    30 kcal1,2 g6 g0,1 g0 g
Tomaatti 1000 g8 kpl   228 kcal5,6 g35 g3 g14 g
Peruna, vanha, kuorittu 180 g3 kpl   137 kcal3,4 g28 g0,4 g1,8 g
Basmatiriisi, kuiva (Uncle ben's), annos 62.5g500 g    1755 kcal45 g380 g5,5 g3 g
Kasvisliemi laimennettu 1000 g  67 rl10 dl93 kcal2,9 g4,1 g7,2 g0,5 g
Sipuli 110 g2 kpl  1,2 dl33 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Voi 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl203 kcal0,3 g0,1 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
4730 g    3288 kcal74 g524 g85 g58 g
Ravintosisältö / annos591 g    411 kcal9 g65 g11 g7,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    70 kcal1,6 g11 g1,8 g1,2 g
Leikkaa munakoisot 1 - 1,5 cm viipaleiksi ja ripottele pinnalle suolaa.

Itketä noin puoli tuntia ja pyyhi kuivaksi.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja paista viipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi.

Valuta talouspapaerin päällä.

Lisää valkosipuli samaan pannuun ja tarvittaessa lisää öljyä.

Lisää heti perään sipuli, kesäkurpitsa ja paprika ja paista muutama minuutti.

Lisää minuutin välein mausteet (2 tl baharat-mausteseosta, 1 tl kurkumaa), tomaattipyre ja silputtu tomaatti (4 kpl).

Paista 2 min ja mausta suolalla.

Kauho seos kulhoon.

Sulata voi pannussa ja paista ½ cm paksuiset perunaviipaleet voissa pehmeiksi ja kullanruskeiksi.

Asettele ne tasaiseksi kerrokseksi pannun pohjalle ja reunoille ja lado kerros munakoisoviipaleita päälle.

Lusikoi seuraavaksi kesäkurpitsa-paprikaseos varovasti tasaiseksi kerrokseksi päälle ja asette ylimmäksi tomaattiviipaleet (4 kpl tomaatti viipaloituna).

Sirottele riisi lopuksi tomaattiviipaleiden päälle samalla taputellen niin, että riisi täyttää paistoksen pinnassa olevat raot.

Kaada päälle kasvisliemi ja lisää tarvittaessa tilkka vettä - nesteen tulee ulottua juuri riisin yläpuolelle.

Peitä pannu foliolla, käännä lämpö alhaiseksi ja anna ruoan kypsyä 50 min - tunti eli kunnes riisi on kypsää.

Keikauta pohjapuoli ylöspäin tarjoiluvadille.