Täytetyt lätyt 06/14

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Kevyt503 g 101 tl34 rl5 dl231 kcal16 g24 g7,5 g0 g
Vesi101 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 83 g1,5 kpl   118 kcal10 g0,2 g8,5 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 147 g  15 rl2,3 dl504 kcal15 g103 g1,8 g5,1 g
Voi, 1 tl, 5 g25 g    183 kcal0,3 g0,3 g20 g0 g
Sipuli pakastekuutiot 200g pussi200 g    20 kcal3 g3 g0 g0 g
Sipuli kuivattu 27 g 9 tl3 rl 73 kcal2,8 g10 g0,4 g10 g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g500 g  33 rl5 dl175 kcal5 g33 g2,5 g0 g
Juustoraaste, Emmental (Ingman), annos 20g200 g    780 kcal58 g1,2 g60 g0 g
Sika-nautajauheliha, 80/20% (Rainbow), annos 600g550 g    1485 kcal94 g0 g121 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
13 annosta
2335 g    3571 kcal204 g174 g222 g15 g
Ravintosisältö / annos180 g    275 kcal16 g13 g17 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    153 kcal8,7 g7,4 g9 g0,6 g
Tee ensin lätyt.

Isosta taikinasta (Kotiruoka-kirjan ohjeesta) riittää puolet täytettäväksi.

Ruskista jauhis ja pakastesipuli.

Lisää tomaattimurska ja kuivattu sipuli.

Mausta suolalla, pippureilla, paprikajauheella ja pizzamausteella.

Keittele neste pois.

Laita lätylle reilu raita jauhistäytettä, ripottele juustoraastetta päälle ja kääri rullaksi.

Nostele vieri viereen pellille/vuokaan.

Paista uunissa 225-250* kunnes juusto sulaa ja pinta tulee rapeaksi.